Bag strap

Tassen zijn een noodzakelijk kwaad in de wereld van de fotografie. Ze zijn zwaar, ze nemen ruimte in beslag en ze zijn er gewoon. Gelukkig zijn er oplossingen voor al deze problemen. De BagStrap is een van de meest gebruikte manieren voor fotografen om hun tassen aan hun rug te bevestigen.

De Bag Strap is een eenvoudig schaarsysteem dat in zijn eigen zakje kan worden opgevouwen wanneer het niet wordt gebruikt. Het is gemakkelijk te gebruiken en zeer doeltreffend om uw cameratassen georganiseerd te houden terwijl u onderweg bent.

Wat is een BagStrap?

Een BagStrap is een riem waarmee u uw cameratassen op uw rug kunt bevestigen. Er zijn veel verschillende soorten tasriemen: schouderriemen, rugzakriemen, cross body riemen, en meer. Veel straps hebben ook een vakje voor je telefoon. De tasband is het deel van de riem dat tussen u en de tas die u draagt komt.

Hoe maak je een BagStrap sterker en efficiënter?

Het belangrijkste doel van een bag strap is om uw tas steviger vast te houden. De meeste riemen hebben een zogenaamd “los” ontwerp, waardoor uw tas rond kan slingeren als u loopt. Een sterke, veilige tasband zorgt ervoor dat de tas op zijn plaats blijft. Een losse riem zal uiteindelijk losraken en van je rug vallen als je loopt, waardoor je tas een rommelige stapel zwarte en witte kleren wordt. Dit is het zogenaamde “uitdrogen” van je tas. Een andere reden waarom een tasriem belangrijk is, is om mechanische redenen. Simpel gezegd: een losse riem kan breken als je een zware tas draagt. Een sterke riem kan de tas nog steeds gemakkelijk vasthouden, maar zal veel minder snel schade veroorzaken.

Waarom zou u een BagStrap moeten hebben?

De meeste tassen worden geleverd met schouderbanden en geschikte gesplussen. Deze riemen zijn echter vaak te kort om goed rond uw lichaam te sluiten. Een te korte schouderriem zal van uw schouder vallen wanneer u de tas in horizontale positie draait. Dit kan erg onhandig zijn wanneer u een lange lens draagt of voor een druk onderwerp moet gaan staan. Een korte riem zal alleen van uw schouder vallen wanneer u zich in een positie bevindt waarin u moet bukken. De riem van de tas moet lang genoeg zijn om rond uw lichaam te klemmen en lang genoeg zodat hij niet van uw rug kan vallen wanneer u beweegt. Dit betekent dat de riem ten minste tot het midden van uw bovenrug moet reiken. Sommige riemen hebben ook een cross body versie, die ideaal is voor als u uw cameratas over uw schouder wilt dragen. De kleine cross body riemen zijn vaak te kort om over uw lichaam te kruisen, waardoor de tas aan uw vingers blijft bungelen.

De verschillende soorten BagStrap

Er zijn veel verschillende soorten bag straps. We zullen hier kijken naar de meest voorkomende. Schouderbanden Een schouderband is het deel van de band dat tussen jou en de tas die je draagt komt. Ze zijn vaak gemaakt van stof en hebben geen vakje voor een telefoon. Rugzakriemen Rugzakriemen zijn ontworpen om aan een rugzak of boodschappentas te worden gedragen. Ze hebben meestal een gewatteerde achterkant en lopen vrij ver door langs de riemen om beschadiging te voorkomen. Kruisbanden Kruisbanden worden meestal over de schouder gedragen en zijn meestal gemaakt van nylon of canvas. Noodriemen De noodriem is een snelle en gemakkelijke manier om uw cameratas op uw rug te bevestigen. Het bestaat uit een kleine, goedkope riem die u in elke supermarkt of kruidenier kunt kopen. Opvouwbare riemen Opvouwbare riemen zijn handig als u een tas mee wilt nemen voor onderweg, maar geen tas van vol formaat mee wilt nemen. Ze kunnen worden opgevouwen en opgeborgen in het zakje waarin ze worden verzonden wanneer u ze niet nodig hebt.

Hoe gebruikt u uw Bag Straps effectief?

Nu we hebben besproken wat een bag strap is en hoe ze werken, kunnen we gaan bekijken hoe u ze effectief kunt gebruiken. Er zijn veel situaties waarin een bag strap de perfecte oplossing is. Als je op reis bent en je spullen mee wilt nemen, maar in je bagage niet genoeg ruimte hebt voor een grote tas. Wanneer u op weg bent naar een fotoshoot en geen plunjezak of tas wilt meenemen die te zwaar is om te dragen. Wanneer u een lichte cameratas wilt meenemen die u gemakkelijk kunt in- en uitpakken wanneer u klaar bent om te gaan. Wanneer u een opname wilt maken zonder uw tas van uw rug te halen.

En nog veel meer situaties. Bijvoorbeeld: U bent op pad voor een fotoshoot en u wilt geen plunjezak of zware tas meenemen. U hoeft alleen de cameratas voor de fotoshoot mee te nemen en u wilt hem opzetten en snel een opname maken. Je hebt alleen een aktetas of een kleine rugzak om mee te nemen zodat je de opname gemakkelijk kunt opzetten. Als je klaar bent om te gaan, til je de tas gewoon van je rug en is hij gemakkelijk opgezet en klaar om te gaan.